Inktvisjes Sepia

Inktvis Sepia


Latijnse benaming  Sepiida

Omschrijving  De zeekatten of sepia’s is een orde van weekdieren die behoort tot de inktvissen, net als onder andere de octopus. Zeekatten hebben een platte inwendige schelp en een kort, breed lichaam met 8 korte armen en 2 veel langere tentakels. Een sepia heeft pigmentcellen in zijn huid zitten waarmee hij van kleur kan veranderen en zijn uiterlijk aan de omgeving aan kan passen.Ze kunnen ongeveer 50 cm groot worden. Hun hoofdvoedsel bestaat uit krabben en garnalen.

Leefgebied  De inktvis Sepia is zowel te vinden in de Noordzee en Oosterschelde als in streken van de  Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

Vangst en/of Kweekgebied  Onze sepia inktvissen worden wildgevangen uit het oostelijke deel van de Indische Oceaan. Aanduiding FAO zone gebied: 57.

Vangsttechniek  Sepia inktvis wordt gevangen met Trawl netten. Lees hier meer over de Trawl techniek

SmaakprofielSepia inktvis heeft dik vlees wat mild en zoet van smaak is.

BereidingswijzeSepia baby inktvisjes zijn geschikt om te bakken, blancheren, grillen of frituren. Een zomers gerecht maak je met Sepia inktvis door ze in ringen te snijden (tentakeltjes heel laten) in bloem te wentelen en samen met de tentakels te frituren. Tot slot citroen erover sprenkelen. Klik hier voor meer recepten.

Pijlinktvis sepia   Inkstvis sepia 827306inktvisjes-sepia

Bestel bij Albert Heijn
Sepia babyinktvisjes gemarineerd
Sepia babyinktvisjes gemarineerd