Kwaliteit

Dankzij een zeer efficiënte organisatie bereiken de visproducten van Fish & Food altijd in optimale conditie onze klanten in heel Europa. Naast producten van de Nederlandse vloot, die vooral  via de visafslag van Urk binnenkomen, gaat het o.a. om sardines uit Europa, roodbaars uit de wateren rondom IJsland en rivierkreeftjes uit  Spanje. Wij vangen onze zorgvuldig geselecteerde vis op diverse wijzen, in verschillende vangstgebieden welke met gerelateerde certificeringen zijn aan te duiden.

Vangstgebieden Vangstechnieken Certificering

 

 

 

 

Vangstgebieden

Vangstgebieden

Wij vangen onze zorgvuldig geselecteerde vis in verschillende vangstgebieden middels diverse vangsttechnieken. De vangstgebieden lichten wij hier toe aan de hand van een FAOzone tabel. De vangsttechnieken leggen wij uit door middel van de diverse technieken apart te benoemen.

 

FAO tabel

vangstgebied

Schermafbeelding 2015-04-14 om 10.09.44

 

 

 

 

 

Vangsttechniek

Vangsttechniek

Vanaf het moment van de vangst tot en met de aflevering bij de klant hanteert Fish & Food de strengste kwaliteitsnormen. Eigen kwaliteitsmanagers houden voortdurend toezicht op de productie. Seafood Parlevliet  is IFS (Int.Food Standard) gecertificeerd en voldoet hiermee aan de hoogste standaarden voor levensmiddelenproductie.

 

Bodemtrawling Bodemzegen Lijnen oftewel Longlining Kieuwnetten

 

Fuiken, korven, potten & vallen Ring- en kruisnetten

 

Certificering

Certificering

Seafood Parlevliet werkt samen met uitstekende partners in alle onderdelen van het productieproces. Van vangst, verwerking, verpakking tot distributie. De beheersing van de gehele  keten maakt Seafood Parlevliet tot een betrouwbare partner. Vanaf het moment van de vangst tot en met de aflevering bij de klant hanteert Fish & Food de strengste kwaliteitsnormen. Eigen kwaliteitsmanagers houden voortdurend toezicht op de productie.

Fish & Food is IFS (International Food Standard) gecertificeerd en voldoet hiermee aan de hoogste standaarden voor levensmiddelenproductie. FSSC 22000 is een certificering programma dat foodproducten wereldwijd accrediteert. De nadruk op kwaliteit en veiligheid in onze productieketen zorgt dat wij werken volgens deze normen die zelfs verder gaan dan wet- en regelgeving.

Naast FSSC 22000 conformeren wij ons ook aan de Société Générale de Surveillance (SGS) en International Food Standard (IFS Food). SGS en IFS Food zijn respectievelijk Zwitserse/ Europese en Duitse keurmerken voor voedselveiligheid.

 

vis certificering