Certificering

Certificering

Seafood Parlevliet werkt samen met uitstekende partners in alle onderdelen van het productieproces. Van vangst, verwerking, verpakking tot distributie. De beheersing van de gehele  keten maakt Seafood Parlevliet tot een betrouwbare partner. Vanaf het moment van de vangst tot en met de aflevering bij de klant hanteert Fish & Food de strengste kwaliteitsnormen. Eigen kwaliteitsmanagers houden voortdurend toezicht op de productie.

Fish & Food is IFS (International Food Standard) gecertificeerd en voldoet hiermee aan de hoogste standaarden voor levensmiddelenproductie. FSSC 22000 is een certificering programma dat foodproducten wereldwijd accrediteert. De nadruk op kwaliteit en veiligheid in onze productieketen zorgt dat wij werken volgens deze normen die zelfs verder gaan dan wet- en regelgeving.

Naast FSSC 22000 conformeren wij ons ook aan de Société Générale de Surveillance (SGS) en International Food Standard (IFS Food). SGS en IFS Food zijn respectievelijk Zwitserse/ Europese en Duitse keurmerken voor voedselveiligheid.

 

vis certificering

 

MSC

Het Marine Stewardship Counsil (MSC) eist met haar certificerings- en ecolabellingprogramma’s  aandacht voor duurzaamheid in de visserijsector. Onderdeel van de richtlijnen van MSC zijn FAO en ISEAL. Het MSC-keurmerk zegt drie belangrijke zaken over de producten en de organisatie van Fish & Food:

•De visstand van de betreffende vissoort wordt bewaakt en in stand gehouden.
•De manier van vissen brengt geen schade toe aan het eco-systeem waarin de vis leeft.
•De gehele keten, van “visnet tot verpakking” wordt gecontroleerd en gecertificeerd, zodat er nooit meer MSC-gecertificeerde vis verkocht kan worden, dan er gevangen is.

Registratienummer: SGS-NL-MSC-C-0112
EG-nummer NL6208EG

msc logo

ASC

ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council (ASC). ASC is een onafhankelijke internationale non-profit organisatie die een certificeringsprogramma voor verantwoorde viskweek beheert en verder ontwikkelt. De organisatie is in 2009 opgericht door het WNF en het Initiatief Duurzame Handel. Vis met het ASC-keurmerk komt uit kwekerijen die aantoonbaar goed omgaan met de natuur en richtlijnen naleven op het gebied van sociale omstandigheden voor arbeiders en lokale  gemeenschappen. Door vis met het ASC-keurmerk te kiezen weten consumenten zeker dat ze verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren kopen.

ASC logo