Dorade filet uit de oven

  

juni 23, 2015

  • Aantal: 2 personen

Ingrediënten

Benodigdheden voor 2 personen:

2 dorades

Voor de marinade:

1/2 ui, fijngesneden

1 teentje knoflook, geperst

1/2 bosje koriander, fijngehakt

1 el olie

1 tl paprikapoeder

1/2 tl zwarte peper

1/2 tl zout

1/2 tl komijn

1/2 envelopje saffraan (mespuntje ongeveer)

Voor de tomatensaus:

1 uitje

2 el olie

3 zachte (!) tomaten

1 bosje koriander

1/2 tl komijn

1/2 tl zwarte peper

1 tl paprikapoeder

1 el blanke rozijnen

Eventueel een glaasje water

Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Maak de vis schoon. Meng de ingrediënten voor de marinade en wrijf hiermee de vis aan beide kanten in. Laat dit zo lang mogelijk marineren. Fruit ondertussen de ui voor de tomatensaus en snijd de tomaten in kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een ovenschaal en doe hierin de stukjes tomaat, de ui, olie, rozijnen en kruiden. Meng het goed door elkaar en leg dan de vis erin. Zorg dat die ook goed gemengd is met alle kruiden en uien enz. Bak de Dorades eerst 30min met aluminiumfolie erover in de oven en daarna nog ongeveer 15 minuten zonder folie.

00:00