heerlijke geroosterde sardines op italiaanse wijze
heerlijke geroosterde sardines op italiaanse wijze

Geroosterde sardines met sjalotvinaigrette

  

juli 2, 2015

Ingrediënten

500 g sardines, schoongemaakt

8 el olijfolie extra vierge

1 tl mosterd

2 el witte wijnazijn

1 sjalotje, fijngesnipperd

50 g jonge bladsla

1 bosje platte peterselie, grofgehakt

1 kleine baguette, voor erbij

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. Besprenkel de sardines met 2 el olijfolie en bestrooi ze met (zee)zout en peper naar smaak.

Rooster de sardines in de voorverwarmde oven in 15 minuten bruin en gaar. Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, de wijnazijn, de sjalot en 4 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de bladsla met de peterselie en maak aan met de laatste 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak.

Verdeel de sardines en de salade over 4 borden. Besprenkel de sardines met een paar lepels van de sjalotjesvinaigrette. Serveer met stokbrood en citroen.

00:00