dorade in zoutkorst
dorade in zoutkorst

Hele dorade in zoutkorst

  ,

juni 23, 2015

  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

Benodigdheden voor 4 personen

- 1 kg grof zeezout

- 200 gr bloem

- 2 eiwitten

- 2 dl water

- dorade van ongeveer 800 gr of 2 dorades van 400 gr

- theelepel venkelzaadjes

- eigeel

- melk

- snufje fijn zout

- citroen

- 2 dl extra zuivere olijfolie

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Meng 1 kg grof zeezout met 2OO gr bloem , 2 eiwitten en 2 dl water tot een goed homogeen deeg

Spoel daarna de dorade af en dep deze goed droog.

Sprenkel een theelepel venkelzaadjes in de buikholte van de vis en verpak deze volledig in het deeg.

Smeer tot slot het deeg in met eigeel gemengd met een scheutje melk en een snufje fijn zout, met behulp van een keukenkwast.

Bereidingswijze:

Bak de vis in een voorverwarmde oven op 225 C gedurende circa 30 min (voor een vis van ongeveer 800 gr)

Maak ondertussen een koude vinaigrette van het sap van een halve citroen en 2 dl extra zuivere olijfolie .

Breek de zoutkorst en neem de vis uit de korst, verwijder vel en graten en serveer samen met de olie-citroen vinaigrette.

00:00