langoustine-spiesen
langoustine-spiesen

Langoustine spiesen met saus van geroosterde amandelen

  

juni 24, 2015

Ingrediënten

20 langoustines, op kamertemperatuur

1 rode peper

50 g blanke amandelen

5 eetlepels olijfolie

3 tenen knoflook, geperst

4 tomaten, in stukjes

50 ml medium dry sherry

1 rode paprika, in 16 vierkante stukken

16 blaadjes salie

Blender

4 lange metalen spiesen

Bereidingswijze

Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de peper heel fijn. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat ze op een bordje afkoelen. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de tomaten met 3 tenen geperste knoflook en de rode peper 4-6 minuten tot de kleur wat intenser wordt. Meng de amandelen met het tomaatmengsel, sherry en wat zout en versgemalen peper in de blender tot een gladde saus. Schenk de saus in een schaaltje. Meng in een kommetje de resterende olijfolie en knoflook met wat zout en versgemalen zwarte peper. Steek de langoustines aan de spiesen met daartussen de stukken paprika en blaadjes salie. Bestrijk de spiesen royaal met de knoflookolie en rooster ze op de barbecue of op een bakplaat onder een warme ovengrill in 6-8 minuten rondom gaar.

00:00