schol filet met citroen tijm korst
schol filet met citroen tijm korst

Scholfilet met citroen tijm korst

  ,

november 3, 2015

Ingrediënten

beetje zonnebloemolie om in te vetten

olijfolie

4 scholfilets (zonder vel en graat)

8 takjes tijm

geraspte citroenschil

boter

4 sneden (oud) witbrood

handvol fijngehakte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Scheur 4 stukken aluminiumfolie van ca. 30×30 cm af en vet ze licht in met een beetje olie.

2. Leg midden op elk stuk folie een scholfilet.

3. Smeer het brood licht in met olijfolie en rooster het witbrood in een grill of in de oven totdat het droog is. Verkuimel dit tot broodkruim in een kom en voeg de losgeregen tijm blaadjes, fijngehakte peterselie, wat geraspte citroenschil, olijfolie en citroensap. Roer dit grondig door elkaar zodat er een stevige massa ontstaat. Breng dit aan op de totale lengte van de scholfilets.

3. Klap de zijkanten van het folie over de vulling en vouw het geheel losjes dicht, zodat je pakketjes krijgt. Leg ze in een braadslee of ondiepe ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.

4. Serveer de pakketjes geopend op borden met de geroosterde broodjes, bestrooid met verse peterselie

00:00