Sepia babyinktvisjes gemarineerd
Sepia babyinktvisjes gemarineerd

Sepia inktvisjes gekookt en gemarineerd

  

juni 23, 2015

  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

500gr. ongekookte Sepia (baby) inktvisjes

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels citroensap

2 knoflooktenen

1 chilipeper

(platte) peterselie

peper

Bereidingswijze

Maak de inktvisjes schoon. Snijd de smalste gedeelten van de lijfjes in ringen en snijd de bredere gedeelten in smalle repen. Snijd vervolgens de tentakeltjes van de lijfjes af en halveer de iets grotere tentakels. Vul een pan voor driekwart met water en breng deze aan de kook. Voeg de inktvisjes toe en breng het water in 20-30sec opnieuw aan de kook. Neem de pan van het vuur, giet de visjes af en laat ze afkoelen. Doe de afgekoelde visjes in een schaal en schep ze om met de olijfolie,het citroensap,de knoflook en de chilipeper. Schep er vlak voor het serveren de peterselie en peper door.

00:00