St. Jakobsschelp spiesen met sereh

  

juni 23, 2015

  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

Benodigdheden voor 4 personen:

12 grote st. jakobsschelpen of 16 kleine

4 dunne sereh stengels (citroengras)

Rasp van 1 (liefst biologische) citroen

Olijfolie

Peper en zout

Bereidingswijze

Meng de citroenrasp samen met de olijfolie en laat hierin de st.jakobsschelpen marineren. Rijg de st.jakobsschelpen per 3 of per 4 voorzichtig aan een sereh stengel. Bestrooi de stengels met peper en zout voordat u de spiesen op de BBQ legt. Afhankelijk van de temperatuur van de BBQ zijn de st.jakobsspiesen ongeveer na 6 min (na 3 min keren) klaar.

Lekker met een frisse salade van romainsla aangemaakt met mosterd vinaigrette met cherrytomaatjes en parmezaanse kaasschilfers.

00:00