Zeebaarsfilet met olijf ctiroen puree
Zeebaarsfilet met olijf ctiroen puree

Zeebaarsfilet met citroen en zwarte olijven tapenade

  

juni 18, 2015

  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

Benodigdheden voor 4 personen:

-4 zeebaarsfilets

-ongeveer 18 zwarte olijven (liefst Taggia olijven of Kalamata olijven)

-citroenrasp van 1 (liefst biologische) citroen

-1 eetlepel olijfolie, extra vergine

-olijfolie om in te bakken

-kappertjes

-peper & zout

Bereidingswijze

Laat de zeebaarsfilets op kamertemperatuur komen. Bereid in de tussentijd de olijf/citroen tapanade. Ontpit daarvoor de olijven en hak deze met een groot, scherp mes in fijne stukjes, doe dit ook met de kappertjes. Meng de citroenrasp met de olijolie en voeg de olijven hieraan toe. Breng op smaak met zout&peper (let op met zout, de olijven zijn van zichzelf al zout genoeg).

Dep de zeebaarsfilets droog en bak ze in de koekenpan aan beide kanten in 6 minuten gaar (bereidingstijd hangt af van dikte van filets). Leg de filets op een voorverwarmd bord en schep er een ruime portie van de citroen/olijftapenade op. Lekker met (wilde) spinazie.

00:00