zeeduivel_spiesen
zeeduivel_spiesen

Zeeduivel spiesen

  

juni 18, 2015

  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

Benodigdheden voor 4 personen:

400 gram zeeduivel filets

1 rode paprika

1 grote ui

2 tomaten

2 dikke plakken gerookt buikspek, te koop bij de slager

1 limoen

3 eetlepels boter

olijfolie

zout & peper

8 grote spiesen

Bereidingswijze

Leg de spiesen een paar uur van te voren in het water en snijd intussen de zeeduivel in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm en de tomaten in kwarten.

Snijd de paprika in partjes van ongeveer 3 bij 3 cm en de ui in 8 parten en elk part in 2 stukken.

Snijd het buikspek in vierkantjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Begin iedere spies met een stuk tomaat en vul deze verder met de rest van de ingrediënten. Gebruik je fantasie met de volgorde en probeer op 3 stukjes vis per spies uit te komen en ieder stukje vis door buikspek te laten volgen.

Besprenkel de spiesen met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en zeezout.

Smelt de boter zonder deze te laten bruisen en pers er een halve limoen boven uit.

Rooster de spiesen boven een matig hete barbecue.

Draai de spiesen regelmatig tot ze aan alle zijden mooi gekleurd zijn (totaal ongeveer 10 minuten)

Haal de spiesen van het rooster en giet er een beetje boter over.

00:00