Roodbaars
Latijnse benaming Sebastes marinus
Omschrijving De Roodbaars is een straalvinnige vis uit het geslacht Sebastes en behoort daarom tot de orde schorpioenvisachtigen. Het dieet van de vis bestaat hoofdzakelijk uit dierlijk voedsel.
Leefgebied De Roodbaars is een zoutwatervis die voorkomt in een gematigd klimaat. De diepte waarop de soort voorkomt is 100 tot 1000 m onder het wateroppervlak.
Vangst en/of Kweekgebied Komt voor in het noordwesten en het noordoosten van de Atlantische Oceaan. FAO zone gebied; 21, 27, 27-4
Vangsttechniek De roodbaars wordt gevangen met trawlnetten. Lees hier meer over de Trawl techniek.
Smaakprofiel Het vlees van de roodbaarsfilet is smakelijk en matig vet.
Bereidingswijze De roodbaars kan goed worden gebakken ,gestoomd of gegrild worden. Lekker als compleet ovengerecht met venkel, ui, citroen en groene kruiden. Klik hier voor meer recepten.
Bestel bij Albert Heijn