Sardines
Latijnse benaming Sardina pilchardus
Omschrijving De sardien of sardine is een straalvinnige vis uit de familie van haringen, orde haringachtigen. Het dieet van de vis bestaat zowel uit planten als dieren, waarmee het zich voedt.
Leefgebied De sardien komt zowel in zoet, zout als brak water voor en is gebonden aan een subtropisch klimaat. De diepte waarop de soort voorkomt is 10 tot 100 m onder het wateroppervlak .Sardines leven voornamelijk in het noordoosten en het oosten van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.
Vangst en/of Kweekgebied Onze sardines worden wildgevangen uit de Golf van Biskaje. FAO Zone: 27-8
Vangsttechniek De sardines worden gevangen middels de Trawl techniek.
Smaakprofiel Het vlees is stevig en mals, de kleur is blank. De smaak van sardine neigt naar haring.
Bereidingswijze Sardines kunnen goed worden gebakken of zijn heerlijk gegrild. Serveer de sardientjes met donker brood en een salade van kerstomaatjes. Klik hier voor meer recepten.
Bestel bij Albert Heijn