Tarbot

Tarbot


Latijnse benaming Psetta maxima

Omschrijving  De tarbot is familie van de platvissen, beschikt over een goede schutkleur en heeft een grote, sterke bek met spitse tanden. Qua uiterlijk worden tarbot en griet nogal eens verward. Tarbot is ronder van vorm en heeft op de donkere zijde duidelijk voelbare beenknobbels.

Leefgebied  De tarbot is een zout- en brakwatervis die voorkomt in gematigde wateren. De soort is voornamelijk te vinden in zeeën met een rotsachtige bodem, op een diepte van 20 tot 70 meter.

Vangst en/of Kweekgebied  Deze soort komt voor in het noordoosten en oosten van de Atlantische Oceaan, in de Middellandse Zee en in het zuidwesten van de Grote Oceaan. FAO zone gebied: 27, 37.

Vangsttechniek  Deze soort wordt wildgevangen door middel van de Twinrig methode.
Lees hier meer over de Twinrig methode.

Smaakprofiel  De smaak van tarbot is erg goed en het vlees is grof van structuur, stevig en wit van kleur.

Bereidingswijze  Omdat het visvlees van de tarbot stevig is, leent deze vis zich prima voor veel verschillende bereidingswijzen zoals bakken, grillen en stomen. Lekker met gegrilde champignons en artisjokken en een saus van visbouillon gemonteerd met klontjes boter. Klik hier voor meer recepten.  

 

Tarbot      Tarbot filet 827297

Bestel bij Albert Heijn

Tarbot-ah