Zeeduivel

Zeeduivel


Latijnse benaming Lophius piscatorius

Omschrijving Zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels, orde vinarmigen. De zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam. De vis kan een lengte bereiken van 200 centimeter, een gewicht tot 40 kg en kan maximaal 24 jaar oud worden. De zeeduivel beweegt weinig en zwemt voornamelijk over de bodem. Waar hij d.m.v. zijn camouflage kleur hoofdzakelijk op macrofauna en vis jaagt.

Leefgebied Deze soort komt voor in het noordwesten, het noordoosten en het oosten van de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee. De Zeeduivel is een zoutwatervis die voorkomt in diep water. De diepte waarop de soort voorkomt is 20 tot 600 meter. 

Vangst en/of Kweekgebied  De meeste zeeduivels worden in de ondiepe kustwateren van Frankrijk, Spanje en Engeland gevangen. FAO zone gebied 27, 37, 37-4.

Vangsttechniek  Deze soort wordt wildgevangen door middel van pulskor.
Lees hier meer over de Puls techniek.

Smaakprofiel  De smaak van de zeeduivel is heel verfijnd en vergelijkbaar met die van de kreeft, Het vlees is roomwit met een oranje-achtige gloed, glanzend stevig en zoetig van smaak.

Bereidingswijze Zeeduivel kan op diverse wijzen bereid worden zoals; gestoofd, gestoomd, gebakken of gegrild. Lekker met een dressing van: sesamolie, sambal, sojasaus en sinaasappelsap. Serveren met pandan of basmati rijst. Klik hier voor meer recepten.  

zeeduivel  Zeeduivelfilet827286

 

Bestel bij Albert Heijn

Zeeduivel